tisdag 25 augusti 2009

Gamla rockstjärnor faller hårdare!

Aerosmith är och förblir ett gammalt favoritband ända sedan jag inhandlade "Done with mirrors" på Skivcity i Helsingborg strax innan 1985 övergick till 1986.
Bandet har haft en makalös förmåga att spotta ur sig hits sedan "Permanent vacation" och drar fortfarande fulla hus världen över. Nyligen "ramlade" sångaren Steven Tyler av scenen på ett gig i Sturgis, USA och klippet dök snabbt upp på allas vår favoritsida YouTube.
Senaste nytt (skvaller) talar om återfall och att herr Tyler tydligen hade festat till ordentligt då incidenten inträffade. Bandet ska just nu ha gått ut i strejk och tänker inte börja jobba på nya plattan förrän Tyler tar sig i kragen.
En intressant artikel står att finna i Boston Herald, med ett tillhörande foto på sångaren som får en att tro att han helt plötsligt åldrats en sådär 100 år.

Läs här:
The Boston Herald

/Niclas Müller-Hansen

fredag 21 augusti 2009

It's a sonic boom...

Mitt gamla favoritband har nytt på gång!
Jag minns hur jag hoppade runt som en speedad griskulting första gången jag hörde låten "Psycho Circus". Då jag inte var, eller för den delen är, hipp på datorer, så fick jag lillbrorsan till att spela in låten på kassett efter att han laddat ner den. Det var en taskig inspelning från en radishow i USA och herre jesus va jag tyckte att det lät bra. Långt senare kom jag till sans och insåg att vare sig låten eller själva plattan var mycket att hänga i granen.
Nu har det gått elva år sedan sist och ett nytt album med KISS, "Sonic Boom", kommer ut i oktober. Första smakprovet, "Modern day Delilah", låter förvånansvärt fräsch och har väl ett visst 80-talssound över sig. Frågan är nu bara om det här blir bra eller inte? Ska man gå efter de första rapporterna så är det det bästa bandet gjort på minst 25 år. Vi får väl se.
Nedan följer i varje fall en tidig recension av plattan och ska man gå efter den kommer julafton några månader tidigare i år för alla KISS-fans.

The Quietus Track-By-Track recension.

Lyssna på hela "Modern Day Delilah" på kissonline.com!

/Niclas Müller-Hansen

onsdag 19 augusti 2009

Heresy blasphemy...

Sveriges tyngsta rockers Mustasch är på gång med ett nytt album som skall se dagens ljus den 30e september men redan nu kan vi ta del av låten "Heresy Blasphemy" på deras MySpace och den är tuuuung!!! Klicka bara på bilden här ovanför så kommer ni dit!

Missa inte heller bandet på deras miniturné genom Sverige då bandet kan vara ett av Sveriges bäst på en scen!

08 Okt - Östersund Folkets Hus
09 Okt - Piteå Norrmalmia
15 Okt - Norrköping Flygeln
16 Okt - Karlstad Nöjesfabriken
17 Okt - Stockholm Annexet
22 Okt - Malmö Baltiska Hallen
23 Okt - Huskvarna Folkets Park
24 Okt - Göteborg Lisebergshallen
30 Okt - Skövde Valhall
31 Okt - Örebro Conventum

/Ulf Classon

tisdag 18 augusti 2009

Slottsskogen Goes Progressive - Pre-Report

Då var det festivaldags igen och så vitt jag kan se i min kalender så är det den sista för året för min del. Tur då att Slottsskogen Goes Progressive är en av dom mysigaste festivalerna att besöka. Kalaset hålls under en dag och kväll vid Villa Belparc som är beläget i skönt grönlummiga Slottsskogen i Göteborg och stämningen är alltid på topp! Nu har jag bara i och för sig varit där en gång, för två sedan, men dom som varit där mer troget har bara gott att säga om tillställningen då jag pratat med dom. I år firar dessutom festivalen tioårsjubileum men jag kan tycka att kalaset firas lite tunt. Nu har jag i och för sig bara hört metalliska Seventh Wonder sedan tidigare så jag vet inte hur dom andra banden låter men jag tycker dom kunde ha satsat på något lite mer känt band för att fira födelsedagen. Fast det är väl kanske inte så lätt heller i och för sig. Arrangören Göteborgs Artrockförening har som inriktning på festivalen valt den mer progressivare delen av rock och i viss mån metal så utbudet kanske är stort men då alltihopa är gratis att besöka så finns det ju ingen större budget att tillgå. Men det gör heller inget att samtliga band är anonyma för mig sedan tidigare för då finns det bara mer att upptäcka och är då något band löjligt bra så blir ju bara liveupplevelsen större. Så denna gången blev förrapporten lite kort och jag kan inte tipsa er om några speciella band men jag vill istället ta tillfället i akt att säga till er på skarpen! Att är ni lediga och i närheten samt uppskattar välspelade progressiv rock och metall så finns det inget att tvekan på! Det är bara att bege er till Slottsskogen när den blir progressiv nu på lördag!

/Ulf Classon

Klara band för Slottsskogen Goes Progressive 2009
Wonderland
Brighteye Brison
Seventh Wonder
Jeavestone
RPWL

fredag 7 augusti 2009

Kissbingo!

Det kan inte vara lätt att vara Kiss-samlare. Senaste i raden att införskaffa för alla er Kissnördar är inget mindre än Kissbingo!!! Inte konstigt att herr Simmons har pengar att slösa... Spelar han bingo mån tro? Han börjar ju komma i den åldern onekligen...

/Ulf Classon