tisdag 22 december 2009

Skivrecension

As You Drown

"Reflection" 2009As You Drown manglar riktigt rå dödsmetal på deras första släpp. Metal som garanterat krossar dina glasrutor och får dig att svälja löständerna!
Japp, detta svenska dödsgäng spelar som om de inte har gjort annat! På ”Reflection”, som släpps på Metal Blade Records, levererar de blodindränkt och brutal döds som absolut kan jämföras med deras amerikanske kollegor. Men faktum är att manskapet i detta band inte är så gamla, de flesta bara en bit över 20 år.
Musikaliskt påminner de om Decapitated, som också lyckades mangla på i en himla fart på deras första album – och de polska pojkarna var ju till och med yngre då, än As You Drown är nu.
”Reflection” ger mig mycket hopp för framtiden, att det kommer sådana här bra nya unga band rör om det lite i grytan där gubbar som Cannibal Corpse och Morbid Angel trängs. Inte är det något fel på dem! Men det är nog nyttigt för scenen att lite yngre får utrymme också. Och inte minst om As You Drown fortsätter på denna stigen, för hur många bra alster kan inte detta band ge ut i framtiden?
Från första spåret ”Ruins and Dead Ends” till sista ”Needles” kör grabbarna på i full fart hela tiden, det finns knappt en lugn stund att pusta ut på, vilket är positivt och gör detta till en riktigt tight platta. Varje låt är som ett rejält superklister som håller ihop plattan och det är väldigt svårt att lista någon favoritlåt. Men det är helt okej, för det betyder att ”Reflections” är ett album som man skall lyssna på från början till slut, prima! Fyra köttiga guldstjärnor förtjänar de verkligen.
Köp!

Betyg: 4/5

/Sara Andersson

Inga kommentarer: