tisdag 22 december 2009

Skivrecension

Job For A Cowboy

"Ruination" 2009Arizonagänget är tillbaka med ett nytt fullmatat album och ståtar än en gang med ett mycket snyggt och intressant omslag.
Jag gillade verkligen debuten ”Genesis” som bar på en del proggressiva element, men på andra given står inte mycket av detta att finna. Brutaliteten har höjts ett snäpp och sångaren Johnny Davy growlar som aldrig förr. Ibland låter det nästan som om han ska klökas och det brutala anspelet ter sig något komiskt.
Dock kvarstår det faktum att det överlag låter bra. Inte omvälvande eller mer nyanserat sedan sist, men absolut värt ett köp. Tempot har i takt med det brutala anslaget stigit och bandet drar på som en tysk långtradare på autobahn. Det är snabbt och skoningslöst och jag måste erkänna att jag emellanåt saknar en del av de tidigare nämnda progressiva elementen och stunder av lite mer eftertanke. Under plattans gång lämnas knappt något andrum och detta gör musiken något lidande. Men bandet befäster samtidigt sitt namn inom dödsgenren. Helt klart ett gäng att räkna med även i fortsättningen.

Betyg: 3/5

/Niclas Müller-Hansen

Inga kommentarer: