lördag 26 december 2009

Skivrecension

Reece

"Universal language" 2009
Med tanke på huvudmannens tidigare åtagande samt de musiker han omger sig med på detta album, så låter det förvånansvärt snällt om David Reeces solodebut. Mannen i fråga fick den otacksamma uppgiften att ersätta Udo Dirkschneider i tyska heavy metal-giganterna Accept för att sen försvinna (Bangalore Choir räknas inte) och sen långt senare dyka upp i det svenska bandet Gypsy Rose och nu är det dags att solodebutera alltså.
Till sin hjälp har han tagit in bassisten Jochen Fünders med meriter från de stenhårda thrasharna i Holy Moses, på gitarr hittar vi forne U.D.O.-gitarristen Andy Susemihl och på trumpallen hittar vi ingen mindre än Accept-trummisen Stefan Schwarzmann med förflutet i såväl U.D.O. och Running Wild som Helloween. Vad mer än fet tysk heavy metal kan då Reeces debut låta som? Jo som riffig hårdrock i samma skola som Whitesnake så klart! Det är melodiöst så det förslår och försöken till stora refränger och svängiga riff är beundransvärda men det stannar vid goda försök tyvärr. Albumet saknar nämligen intressanta låtar helt. Allt rullar på i ett makligt tempo, det är fint musicerande och herr Reece sjunger riktigt bra i sina försök att låta som David Coverdale men det räcker inte. Det finns inte en enda låt som skulle få mig att gå igång och det finns inte en enda refräng som sätter sig.
Solodebuten stannar alltså vid en axelryckning tyvärr, för intentionerna är goda. När man dessutom har en för tillrättalagd produktion med ett trumljud som mest låter likt en plastig trummaskin från åttiotalet, ja då kan det vara för min del.

Betyg: 2/5

/Ulf Classon

Inga kommentarer: