torsdag 31 december 2009

Skivrecension

Silentrain

"Wrong way to salvation" 2008
Finska Silentrain släppte ”Wrong way to salvation” förra året. Innan namnbytet kallade finnarna sig för Dunce. Själv var jag inte bekant med någon av namnen.
Nog är det för att många, inklusive mig själv, har tappat intresse för den finska metalscenen som verkade så intressant ett tag. Ta till exempel då Children Of Bodom släppte sin första skiva, eller när Sentenced skrev deprimerade alkoholiserade plattor fortfarande. Eller varför inte när Amorphis spelade riktigt bra dödsmetal. Sen spårade det ur och blev för melodiöst.
Band som Nightwish sålde ut sig, Children Of Bodom blev allt annat än originella.
Som så många andra spelar alltså även Silentrain väldigt melodiös metal, med ren sång som faktiskt är väldigt typisk finsk.
Musiken är absolut inte dåligt spelad, dessa gubbar vet hur de skall hantera sina gitarrer, och sången är väldigt fin stundtals men det sticker ändå inte ut från mängden av band, speciellt inte med tanke på hur många band som kommer ur Finland nuförtiden.
Silentrain måste verkligen arbeta fram något helt eget om de skall synas och höras. De har en lång väg att vandra för att sälja lika mycket som rivalerna Sonata Arctica och Stratovarius.
Men de har kommit en liten bit på vägen, för jag hatade inte detta helt. Men efter två lyssningar räcker det faktiskt för mig.

Betyg: 2/5

Sara Andersson

Inga kommentarer: