fredag 1 oktober 2010

Skivrecension

Hydrogyn "Judgement" 2010Vad Pepsi och producenten Michael Wagener ser i detta band har jag väldigt svårt att förstå. De förstnämnda sponsrade bandet tidigt och såg bl a till att de fick spela inför en gigantisk publik under NASCAR 2005 och gamle 80-talsproducenten Wagener (Alice Cooper, Skid Row mfl) producerade detta nyutkomna album och menar att de är "the next big thing".
Hydrogyns stora och enda tillgång är sångerskan Julie Westlake, som har en helt ok röst och ett tilltalande utseende, dock kan man säkert komma långt på bara röst och bröst, har jag hört.
Nej, "Judgement" haltar rejält och verkar inte riktigt veta var i hårdrockslägret man ska slå ner pinnarna. Ena sekunden lite halvhjärtat Panteraflås för att sedan simma ut i enkelspårig och intetsägande rock.
Och varför snickra ihop en så fullkomligt tandlös version av Fleetwood Macs "Gold dust woman"? Till och med mentala härdsmältan Courtney Love lyckades bättre med det. Mitt tips är att fröken Westlake bryter sig loss och kör solo. Hon skulle säkert kunna utföra betydligt intressantare dåd på egen hand.

Betyg 1/5

/Niclas