måndag 26 september 2011

Skivrecension

Anthrax

"Worship music" 2011Anthrax är tillbaka och det med en rejäl smäll! Må så vara att de allra tyngsta thrashriffen lyser med sin frånvaro, men det gör faktiskt inte så mycket. När jag intervjuade Frank Bello på Ullevi i somras var han exalterad som en liten skolpojke över plattan och nu inser jag varför.
"Worship music" är i mina öron något av det bästa bandet klämt ur sig på år och dag och Joey Belladonna sjunger faktiskt förbenat bra. Lägg därtill en bunte riktigt tunga och övertygande riff uppblandat med förbaskat bra melodier. Det här är faktiskt långt mycket bättre än vad jag hoppades på.
Klara favoriter är kombon "In the end" och "The giant", men här finns förutom dessa två pärlor en hel drös med låtar som kan få igång vilken såsig likvaka som helst.
På sina ställen tycker jag mig höra spår av Faith No More, som i exemplevis de två nyss nämnda spåren, men själen av Anthrax finns hela tiden representerad genom plattan.
Visst sviktar det kanske något mot slutet, men på det hela taget är det här en platta som kommer ligga högt upp på listan över mina årsfavoriter. Att sedan omslaget och hela förpackningen i sig är vrålläcker, gör ju inte saken sämre.

Betyg: 4/5

/Niclas

2 kommentarer:

Seance sa...

"Fight Em Til´You Can´t" är en riktigt mäktigt låt en "Among The Living" låt på anabola sterioder om man vill. Synd att inte de inte höll sig till den stilen på hela albumet.

Metal Shrine sa...

Har lyssnat dagligen på plattan och tycker fortfarande den håller hög klass. The devil you know är en riktig rökare!