lördag 3 december 2011

Skivrecension

Coldworker

"The doomsdayer´s call" 2011

Coldworker har funnits på metalscenen i snart sex år och har inte legat på latsidan då "The Doomsdayer's Call" är deras tredje studioalbum. Debuten "The Contaminated Void" utkom 2006 och mixades av ingen mindre än Dan Swanö, uppföljaren "Rotting Paradise" (2008) likaså.
Swanö är som bekant ett stort namn i dessa kretsar och han har återigen fått förtroendet och det lär de inte ångra, han har fått till en riktigt snygg ljudbild.
Till materialet då. Coldworker är för mig en ny bekantskap, faktiskt så har jag aldrig ens hört talas om dem, trots att de hör hemma i min nya hemstad Örebro, man brukar ju ha koll på lokalkändisarna.
Till att börja med är "The Doomsdayer's Call" ganska slätstruken och alldaglig, ingenting som sticker ut ur mängden direkt. Men med "Pessimist" händer det något, lite mer fart och fläkt.
"Monochrome Existence" drar dock tillbaka åt det tråkigare hållet, men följs av plattans hittills starkaste spår i "Vacuum Fields".
"The Walls of Eryx" är den enda låten som faktiskt drar ner skivan lite, men följs ganska snart av de två bästa låtarna, den manglande "Violent Society" och avslutningsvis "The Phantom Carriage".
"The Doomsdayer's Call" är uppe och nosar på fyran när den är som bäst, men den intetsägande inledningen på skivan känns som för klent saltad potatis och håller den nere på en trea.


Betyg: 3/5

/Martin

Inga kommentarer: