tisdag 7 april 2009

Då var dom sista banden till årets Sweden Rock Festival klara och det var en blandad kompott minsann. Dock var det en hel del band jag aldrig hört eller inte hört tillräckligt för att uttala mig om men dessa är klara i alla fall:

Hot Leg
Rage
Deathstars
Vains of Jenna
Babylon Bombs
Innocent Rosie
Witchcraft
Fourever
Hildenburg

Hot Leg är tydligen The Darkness-sångarens nya band och hans oerhört jobbiga stämma är inget för mig. The Darkness lät rätt bra rent musikaliskt men hans röst var outhärdlig. Jag måste dock kolla upp hur Hot Leg låter för man får ju inte dissa ett band utan att ha hört dom…eller?

Rage tycker jag är tråkiga trots att deras heavy metal borde tilltala mig, Deathstars kan kanske va roliga och se med deras glammiga industrimetall men inget jag springer benen av mig för och Innocent Rosie spelar helt okay sleaze/glam metal men knappast något jag gråter över om jag missar och tillsammans med Vains of Jenna och Babylon Bombs så står dom för musik åt alla pastellfärgade musikfans favoritgenre.

Fourever har jag för mig är ett gäng kaxiga metal-tjejer så dom måste kollas upp.

Det är dock givet att jag skall se Witchcraft och deras Black Sabbath-osande 70-tals rock. Dom var fantastiskt bra på Metaltown förra året och kan blir en ritkigt höjdare i år igen tror jag.

Sist ut är svenska coverbandet Hildenburg som fått mycket beröm för sina tolkningar av Led Zeppelins klassiska låtar och även om jag brukar undvika coverband på festivaler så måste jag nog ge detta band en stund av min tid.

Sweden Rock blir som vanligt en festival fullmatad med grymma band men tyvärr är det FÖR många bra band för att det skall vara roligt för min del. Det är aldrig roligt att behöva missa något band man vill se. Men, men, det där brukar lösa sig och jag lovar att återkomma med en pre-report innan jag drar ner till Norje och världens bästa festival!

/Ulf Classon

Inga kommentarer: