måndag 1 november 2010

Q&A med Seventribe.Bandet vann nyligen den första delfinalen i "Released and unsigned", som jag tidigare uppmärksammat här. Jag var på plats på Harry B James i Stockholm och bevittnade bandets minst sagt energirika uppträdande och jag måste erkänna att jag blev imponerad.
Jag slängde iväg några frågor till bandet och fick... eeehhhh... svar tillbaka. Min lilla undran är bara varför man väljer att lägga sig på en så enormt pubertal nivå? Men men, read it and weep!


Hur började det hela? Vilka var initativtagare?

S: Två västeråsband splittrades i två lika delar, sen parades dessa ihop under speed datingliknande förhållanden. Vi blev till genom något som kan liknas vid det perfekta one-nightstandet; alla var överens om beslutet, alla tog initiativet. Vi taggar, går upp och levererar, sen drar vi åt olika håll samma natt.

Hur kom ni fram till att ha tre sångare? Vad avgjorde?

S: Two is company, three is a crowd och det är precis vad vi gillar; CROWD! Vi gillar även trekanter bättre än simpelt parknull. Att dessa tre aktörer har olika egenskaper som är precis lika viktiga är mindre viktigt.

Hur lyckas man komma fram till låtmaterial när det är åtta viljor inblandade?

S: Det är enkelt, vi gör inte låtar: Vi ger uttryck för känslan du har när du - sitter framför skrivbordet, i skolbänken, kör din truck, sorterar posten, hugger kött, plockar kollonialvaror på lagret, hämtar och lämnar barn på dagis, får kicken, känner dig osedd av dina föräldrar, när din farsa slår dig gul & blå, när du blir våldtagen, när läraren inte förstår att du verkligen försöker, slut på kontot, försöker komma ner, gör en walk of shame, tappat bort din inloggning till WoW, bommar Systemet på lördagseftermiddagen, får nobben av den fulaste jäveln på klubben, gör en hel fredagsmys med din partner men det blir ändå inget sex, hittar din partner i en ATM-DP-situation med dina polare, när du
står på klippkanten och precis ska hoppa…

Vilka är de främsta låtskrivarna i bandet?

S: Det varierar lite, ett problem är att vissa inte kan skriva, och två av dessa kan inte ens läsa. Men det är en process och slutresultatet skall avnjutas live. I och med detta så är exakt alla inblandade i det som du sedan får ta del av som The Seventribe Experience. Toner läggs av ett par stycken medlemmar, text och arr görs av ett par andra, sången tolkas fram, sedan omarbetas allt av alla med repningar så vi får fram den rätta liveeffekten av alstret. Seventribe är all about live.

Hur går det vanligtvis till när en låt arbetas fram?

S: Cmd-C, Cmd-V, Cmd-S

Om jag säger Slipknot säger du...?

S: Ett bra och framgångsrikt metalband.

Vem kom på smink och klädgrejen? Vad var tanken bakom det? Går inte att undvika paralleller till just Slipknot.

S: Vi ville se till att vi framstår som den enhet vi är på bästa möjliga sätt. Eftersom vi allt som oftast befinner oss nere bland vår publik så är det sweet att kunna se vilka som tillhör Triben. Om jag säger ADIDAS vad säger du då…? Eller Kiss…?

Minns du Seventribes första gig i den konstellation ni är i nu? Var, hur, när?

S: Jag minns inte. Det är konstigt, men adrenalinet gör att varje gig är en dimma... Kan jämföras med första gången du fick testa tvåan. Eller då du ärligt blir ombedd att lägga den i ansiktet. Vi har alltid råbånge när vi uppträder. Efteråt får vi ligga i vår sköna buss och bli masserade av 4 geishor. Men bästa giget i senare tid var nog Rock For Moc 2010. Galna kids med hjälmar och inget vett alls. FUKKINELL!!!
Är albumet ”Aggro Necesse Est” släppt?

S: Ja. Det ligger på ett litet svenskt bolag som vi bröt med för länge sen. Skivan finns på CDON, tror jag.

Vad influeras ni av?

S: Allt. ADHD och alla bekväma och obekväma situationer livet försätter dig i.

Har ni uppmärksammats utomlands?

S: Ja.

Hur ser närmsta framtiden ut för Seventribe?

S: Likadant som för en helvaxad isbjörn på tjack som kör en king size bulldozer -Rakt fram, hårt! Vi har ett gäng nya låtar i pipen, så det ska bli ett album. I samma veva tar vi hjälp av alla våra slickbara fans och vinner Released Live & Unsigned och får därefter lira på Sweden Rock 2011. Det är vår trestegsraket till stjärnorna.

Bandets MySpace här

/Niclas