måndag 27 augusti 2012

Queensryche: Slaget om bandet.


Sidan Anybodylistening.net har lagt upp länkar till alla de dokument som är inlämnade till domstol i såpadramat kring Queensryche. Det är en intressant läsning och kan väl mest liknas vid hur en skilsmässa kan se ut.
Själv har jag hittills bara läst igenom respektive medlems redogörelser för hur bl a bandet bildades, vem som skrev vilka låtar, vem som slogs, hur mycket respektive album sålt och mängder med annat spektakel. Det är bittert och sorgligt.
Tre intressanta notiser är att "Operation Mindcrime" skulle spelas in på nytt under senare delen av 2012 för att släppas på nytt 2013 i samband med dess 25-årsjubileum, samt att det funnits planer på att göra en animerad långfilm av albumet.
Rockenfield, Wilton och Jackson hävdar alla att Tate aldrig skrivit en enda låt, men Tate har i sina dokument inkluderat en redogörelse för varje låt på varje album som visar vem som fått "credit" procentuellt sätt. Ska man tro det dokumentet har Tate varit mer involverad i låtskrivandet än någon annan i bandet.

Läs alla dokument HÄR

/Niclas


1 kommentar:

Anonym sa...

thanks for sharing..