lördag 9 januari 2010

Bokrecension

"Richard Galbraith photography presents: KISS" (2009)

Richard GalbraithSedan originalsättningen av KISS återförenades 1996 har det dykt upp nya böcker nästan varje år. Många bra och en del mindre bra. Richard Galbraiths bok fär räknas in i den första kategorin.
Det här är en fotobok och består av bilder tagna åren 1976-86. Alla bilder är tagna live och alla är från några olika städer i Oklahoma.
Boken består av drygt 100 sidor och ca. 100 bilder, tryckta på ett ganska matt papper. De allra flesta bilderna är helt fantastiska och endast ett fåtal av mindre bra kvalitet. Bl a finns det flera riktigt bra bilder på en eldsprutande och nedblodad Gene Simmons.
Sammanlagt är det bilder från nio olika konserter som presenteras och följande turnéer är representerade: "Alive", "Destroyer", "Rock and roll over", "Alive II", "Dynasty", "Creatures of the night" och "Asylum". Personligen finner jag bilderna från "Dynasty" mest intressanta då de är tagna från lite olika vinklar.
Det här är en bok som man går igenom ganska snabbt. Till varje konsert bjuds det på lite text med en och annan kul anekdot, men självfallet är det bilderna som står i centrum.
Att det är en bok avsedd främst för fanatiska KISS-fans, behöver jag väl knappt nämna.
Köp!

AdLibris

Förlaget

Författarens myspace

/Niclas Müller-Hansen

Inga kommentarer: