lördag 27 november 2010

Imperial State Electric liverecensionDebaser Medis, Stockholm 101126

Det känns på något sätt helt självklart att Nicke Anderssons senaste konstellation väljer att öppna kvällens konsert med Cheap Tricks "Hello there". Ett rivarröj och en stenhård käftsmäll fint paketerad i Nicke Anderssons själfulla riff. Lika självklart blir det när bandet en timme senare avslutar balunsen med en furiös version av KISS "Take me" från herr Anderssons favoritplatta med sagda band.
Jag tyckte det var tråkigt när Hellacopters lade ner sina vapen, men samtidigt gjorde de det nog vid precis rätt tillfälle. Att Nicke Andersson skulle dyka upp i något annat sammanhang var det nog ingen som betvivlade, dock tycker jag fortfarande att ISE är en aning blek på platta.
Live däremot, vaknar bandet till live och de nya låtarna får en helt annan stuns och än en gång visar Nicke Andersson att han är Svedalas allra förnämsta rockstjärna och en man med fenomenal fingertoppskänsla för låtsnickeri.

Comboöppningen med Cheap Trick följt av "A holiday from my vacation" får fullsatta (850 pers) Debaser att koka av rock and roll och helt plötsligt känns Hellacopters väldigt avlägsna.
Imperial State Electric live är något av det bästa jag sett och frågan är om det inte slår alla de 15-17 gig jag såg med Hellacopters. Till och med Anderssons röst är starkare och mer nyanserad än tidigare och bandet sen? Det är inga dåliga musiker han samlat ihop och tillsammans blir de en tight sammansvetsad rockmaskin som fullständigt kör över stockholmspubliken.
Dessutom lyckas man göra trumsolon intressanta igen då batteristen Tomas Eriksson och Nicke kör ett gemensamt solo på de två ihopkopplade trumseten. Rock and jävla roll, om man säger så!
Den stora frågan är nu vad Nicke Andersson ska göra här näst? Oavsett vad det blir kan jag redan nu säga att det kommer bli bra. Riktigt förbannat bra!

Betyg 4/5

/Niclas