söndag 23 november 2008

Första banden klara för Sweden Rock Festival!

Ja då var dom 22 första banden klara för nästa års Sweden Rock Festival och då festivalen är den överlägset största händelsen för alla hårdrockare i landet varje år så kommer vi här på Metal Shrine-bloggen att presentera banden då dom blir klara allt efter som och kommentera lite granna
Så here we go!!!

Heaven & Hell
Bandet uppträdde på festivalen så sent som 2007 men kommer nu tillbaka och jag kunde inte vara lyckligare! För er som inte vet vilka dessa herrar är så är det Black Sabbath med Ronnie James Dio på sång. Alltså det BÄSTA Black Sabbath som släppte tre klassiska album.
Jag grät som ett barn förra gången jag såg dom och mycket talar för att det blir så även denna gång.
Skivtips: "Heaven and Hell", "Mob Rules" och "Dehumanizer".

In Flames
Sveriges just nu största metalband In Flames spelade på festivalen 2004 och har sedan dess varit ett frekvent önskat band bland festivalens besökare. Deras melodiska death metal med sina smått poppiga refränger har fått folk världen över att avguda dom. Men det som förmodligen dom flesta kommer ihåg efter en konsert med bandet är all pyroteknik och dom massiva eldpelare. Ryktet går att den showen som bandet gav på Metaltown i år inte ens kommer att komma i närheten av vad bandet kommer bjuda Sweden Rock-publiken på.
Personligen har jag tappat intresset för bandets musik sen ett bra tag tillbaka men har alltid tyckt att deras konserter varit kanonbra varje gång.
Skivtips: "Colony" och "Clayman"

Dream Theater
Proggmetallens kungar har även dom spelat på festivalen tidigare men då missade jag dom förutom på en låt. Jag ville höra "Pull me Under" så jag gick till det enorma publikhavet där bandet spelade och precis då körde dom "Pull me Under" och jag var nöjd och gick där ifrån. Denna gången tänker jag försöka se lite mer än bara en låt då jag aldrig har sett dom tidigare.
Skivtips: "Images & Words" och "Systematic Chaos"

Europe
Andelen band som redan spelat på festivalen tidigare och kommer för att spela igen blir bara fler för var år som festivalen existerar men jag har inget emot det. I fallet med dom svenska "pudelrockarna" i Europe så tycker jag dom är mer än välkomna tillbaka. Jag har aldrig varit något stort fan av deras hårda rock men sist dom besökte festivalen ville jag se i alla fall ett par låtar med bandet vilket slutade med att jag såg hela konserten och satan vad bra det var. Ett fullfjädrat liveband helt enkelt.
Skivtips: "Prisoners in Paradise" och "Secret Society"

Foreigner
AOR är inte min kopp av te och såsiga Foreigner är ingenting för mig. Jag tror dock att det är en rätt så exklusiv bokning då bandet endast besökt landet vid ett tillfälle tidigare, 1991.
Skivtips: Någon skiva med bandet äger jag inte men alla har väl hört monsterhiten "I Want to Know What Love Is"?

Hammerfall
Är det bara jag som tröttnat på Hammerfall? Eller rättare sagt Joakim Cans som har en otroligt jobbig sångröst. Musiken har senare tid växlat över från power metal till heavy metal av tyskt snitt och hade dom istället haft en viss Udo Dirkschneider på sång på dom senaste albumen så hade det låtit exakt som Accept. Men bandet har trots allt gjort en del bra låtar och då dom skruvar upp tempot så går det till och med att stå ut med Cans stämma.
Sist jag såg bandet var på just Sweden Rock och då hade dom isberg på scenen. det såg lite lustigt ut måste jag säga.
Skivtips: "Legacy of Kings" och "Crimson Thunder"

Motörhead
Då var det som det skall vara. Motörhead SKALL spela på festivalen varje år, så är det bara. Har man blivit kallat för husband av festivalen själva så borde man väl spela var år? Hur som helst så kan jag inte få nog av Lemmy och kompani då dom lirar sin stenhårda rock'n'roll och lär även denna gång stå i publikhavet och sjunga med i alla deras otaliga klassiker.
Skivtips: "Bastards", "Inferno" och "Motörizer"

Lita Ford
Jag har naturligtvis hört talas om denna kvinna vid mer än ett tillfälle men hört hennes musik? Nope, det har jag inte, hennes musik har gått mig helt förbi tyvärr men innan festivalen drar igång så skall jag har kollat upp hennes musik var så säker.
Skivtips: -

Uriah Heep
Bandet som vägrar dö! Dessa gamla hjältar gav oss en oförglömlig upplevelse på festivalen för sex år sedan och kommer med all säkerhet göra det än en gång. Alla fans av hammondförstärkt 70-tals rock kommer få en högtidsstund när dessa gubbar drar igång!
Skivtips: Nya skivan "Wake the Sleeper" är hur bra som helst.

Marillion
Jag har mer än en gång blivit påmind av en av mina polare att Marillion minsann är ett band för mig. Jag har dock haft svårt att ta till mig deras progressiva rock som ibland är på gränsen på för mesig för min smak men skam den som ger sig! Nu har jag ett gyllene läge till att hårdspisa bandets musik för detta tror jag kan bli magiskt bra live!
Skivtips: Just nu pluggar jag in "Misplaced Childhood" som är riktigt bra.

Amon Amarth
Vikingametal blir inte bättre än så här! Räkna med stenhårda riff och helvetesgrowl när Amon Amarth intar scenen i Norje. På skiva kan jag tycka att bandet blir enformigt men live! Ja jössös vilken skillnad det blir för live är det få som slår dessa svenska vikingar!
Skivtips: Senaste "Twiligt of the Thunder God" sparkar pung!

Riot
Detta blir amerikanernas
första besök i Sverige och räkna med klassisk 80-tals US-metal. Själv har jag bara hört en skiva och tyckt den var sådär men detta lär tilltala en hel del människor tror jag.
Skivtips: "Thundersteel"

Blackfoot
Ett av dom klassiska sydstatsrockbanden kommer åter till festivalen och vi kan räkna med ett hejdlöst sväng! Ett av dom banden jag ser fram emot mest att få se till sommaren!
Skivtips: "Tomcattin" och "Marauder"

Soilwork
Bandet som gick från att vara ett urgrymt tekniskt death metal gäng till att bli In Flames-wannabes har aldrig spelat på festivalen innan och hade jag fått bestämma hade det fått fortsätta vara så. Jag gillar deras första plattor skarpt men sen blev det för mycket pop och rensång för min smak.
Skivtips: "Steelbath Suicide" och "The Chainheart Machine"

Forbidden
Detta är ett band som lirar amerikansk Bay Area-thrash men jag har aldrig intresserat mig för dom. Kanske dags nu när dom gör comeback och allt.
Skivtips: -

The Outlaws
Ännu mer klassisk sydstatsrock och The Outlaws måste väl nästan räknas till dom mest klassiska då dom bildades redan 1967 och har turnerat med alla dom stora. Detta är nästan mer intressant än Blackfoot om du frågar mig.
Skivtips: Liveplattan "Bring it Back Alive" är riktigt bra.

Bullet
Svenska retrorockarna i Bullet må kopiera AC/DC, Judas Prist och allt vad dom heter men få det att svänga kan dom. Live är dom dessutom riktigt underhållande att se.
Skivtips: "Bite the Bullet"

Sen har vi fem band jag aldrig har hört och inte hunnit kolla upp än var det kan vara för sorts musik men jag tror säkert att ni läsare har full koll och har ni inte det så finns ju alltid guldgruvan MySpace att tillgå. Med lite tid och tur så kanske jag återkommer till dom banden jag inte hunnit kolla upp än vid ett senare tillfälle.
Dom fem banden är: The Tubes, Seventh Wonder, Stormzone, Torch och Enforcer.

/Ulf Classon

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tjena Uffe tänkte bidraga med lite tips på 2 ställen. 1 Foreigner där man kan lyssna på "4" eller "Unusual Heat" den senare kanske inte representabel för hela skivkarriären men en bra platta.

2. Lita Ford jag har alltid älskat plattan "Stiletto" som innehåller rockrökare av rang.

Ja och så förståss finns det en recension på metalshrine med Stormzone.

Custard Pie Music sa...

Läs mer på www.myspace.com/custardpiemusic

http://galowspole.blogspot.com

TH