måndag 20 juni 2011

Konsertrecension

Cinderella

Klubben, StockholmAtt konserten flyttades från Arenan till den mindre Klubben var väl något som förvånade få, men frågan är om det inte var till det bättre ändå?
Kvart i tio på måndagskvällen äntrar bandet scenen och får ett fantastiskt välkomnande av stockholmspubliken. Faktum är att det nog är en av de absolut bästa publikresponser jag fått uppleva på spelstället och det höll sedan i sig konserten igenom.
Hur låter det då? Jo, faktiskt alldeles utmärkt. Tom Kiefers röst bär inga större spår av de problem han haft tidigare. Må så vara att rösten låter ansträngd från och till, men det har den alltid gjort. Bandet inleder med en stark knippe låtar. Öppningen med "Once around the ride" sitter i stort sett där den ska och i andra låten, "Shake me" går publiken fullkomligt loco och sjunger med i refrängen så starkt att man skulle kunna tro att man befann sig på ett betydligt större ställe än vi är på.
I "Heartbreak station" kommer Fred Coury fram och hjälper till med sången och jag inser åter igen vilken otrolig katalog Cinderella sitter inne med. Det svänger som bara den och bandet är riktigt tight. Visserligen har Kiefer lite problem med sin gitarr från och till, men på det stora hela flyter det på. 
Egentligen finns det inte mycket att klaga på denna kväll. Det enda som kan anmärkas på är väl att Kiefer rör sig som om han var 102 år gammal och dessvärre inte har mycket av en scenpersonlighet, vilket gör att det där riktiga röjet aldrig kommer igång.
"Don´t know what you got" är formidabel och Kiefer inleder på piano, annars är det den gamle KISS-keyboardisten Gary Corbett som står för klaviaturen under kvällen och det gör han bra, vilket främst kommer fram i det lilla jamet i slutet av "Second wind".
Avslutningen med "Long cold winter" och "Shelter me" är utsökt och gör att man bara vill höra mer, men se det blir det inget av. Bandet går av scenen efter en timme och en kvart och nog skulle de kunnat ha bjudit på några låtar till.
Hur som haver, Cinderella i Stockholm 2011 var ofantligt mycket bättre än vad jag väntat mig och för bandet måste det ha känts otroligt skönt med ett sådant bejublat välkomnande.

Setlist:

Once around the ride
Shake me
Heartbreak station
Somebody save me
Night songs
The more things change
Coming home
Second wind
Don´t know what you got
Nobody´s fool
Gypsy road
Long cold winter
Shelter me

Betyg 4/5

/Niclas