söndag 12 februari 2012

Skivrecension

Autopsy

"Macabre eternal" 2011


Det var aldrig meningen att det klassiska Death Metal-bandet, bildat 1987, skulle återförenas efter sin splittring och albumet "Shitfun" 1995. 13 år hann passera och förnekelsen fortsatte, men så samlades de i studion för att spela in två nya låtar för 20-årsjubliéet av deras debutplatta "Severed Survival" (1990).
De var själva nöjda med hur det lät och de kände att de hade mer att ge metal-scenen, så de gav några spelningar på festivaler och 2010 började man skriva nytt material och resultatet kan ni läsa om här då "Macabre Eternal" är deras första fullängdare sedan 1995!
Sånär som på basisten Joe Trevisano som är ny i sättningen så är bandet intakt sedan 1988 och Chris Reifert låter värre än nånsin när han gapar i mikrofonen. Stundtals låter han som om han får en kniv omvriden i ryggslutet, stundtals låter det som att han är den som vrider om kniven. Brutalt ska det vara och brutalt är det!
Det stämmer verkligen att Autopsy har mer att ge och det finns nog många tusen old school-fans där ute som jublar nu när de är tillbaka med ett oerhört starkt släpp!


Betyg: 4/5

/Martin

Inga kommentarer: