torsdag 8 augusti 2013

Bokrecension

"KISS - Hotter than hell" 2013

Matt Villa, Soulstore


"Hotter than hell" är främst en fotobok. Bandets historia berättas kortfattat, men man får dock med det viktigaste. Tyvärr har det smugit in sig lite faktafel här och där. Ett exempel är den annons som Peter Criss satte in i Rolling Stone 1972. Länge hävdades det, även så i denna bok, att den löd "Trummis finnes - villig att göra vad som helst för att lyckas.". Så är inte fallet, vilket en snabb koll på nätet hade kunnat rätta till. 
En del foton har också tilldelats fel år. Bl a en bild på Gene som antingen är från ´96 eller ´97 och inte ´77 som anges i texten och några sidor framåt syftas det åter att en bild är från ´77, när den egentligen är från ´75 . Dessutom är det många bilder som inte följer kronologisk ordning, vilket jag inte förstår varför? 
Men, jag sa att det främst är en fotobok och det är det som faktiskt är den stora behållningen med "Hotter than hell". Det bjuds på rikligt bildgodis och här finns mängder med bilder som jag själv inte tidigare sett, bl a en bild från konserten ´75 då Paul bar solglasögon pga en ögoninfektion. 
Man har verkligen dykt ner djupt i bildarkiven och letat fram väldigt många intressanta och ovanliga bilder, vilket är ett mycket stort plus för boken och som även gör att man har överseende med mindre faktafel.
Jag gillar den skarpt och den bör tilltala de flesta KISS-fansen, även de som är riktiga diehardfans.

/Niclas

Inga kommentarer: