torsdag 14 augusti 2008

Ett boktips eller två...

Böcker är kul! Själv har jag alltid två till fyra böcker igång samtidigt och allt som oftast är det någon form av musiklitteratur. Då Metal Shrine är det enda svenska metal webzine som recenserar böcker kontinuerligt, tenderar en hel del av litteraturen bredvid sängen att vara om just hårdrock.

För tillfället läser jag med glädje Joel McIvers biografi om Slayer, "The bloody reign of Slayer". En välskriven sak som tar allt från början fram till idag. Boken är inte officiell, men författaren kontaktade bandets management som till en början var positiva, men som sedan drog ut på sitt svar, om medverkan eller stöd, alldeles för länge för att klara deadline.
McIver har tidigare bl a skrivit om Metallica, "Justice for all: The truth about Metallica" och Black Sabbath, "Sabbath bloody Sabbath. Dessutom jobbar han för tillfället på en bok om Glenn Hughes, som är planerad att se dagens ljus i mitten av nästa år.

Mer info om författaren hittar du
HÄR.

En bok jag ännu inte har i min ägo, vilket dock bara är en tidsfråga, är Julian Gills "Leppard tracks: Misty dreamers (1977-2008)". Denna nästan 500 sidor tjocka bok handlar om Sheffields kungar, Def Leppard. Bara omslaget ser enormt lockande ut och är "Leppard tracks" bara en tiondel av vad författarens bokserie om KISS är, "The KISS album focus", så är det en given succé.
Säg vad man vill om dagens upplaga av bandet, men en gång i tiden på det ljuva 80-talet klämde bandet ur sig några plattor av yttersta klass.

Tänk nu om bara Curt Gooch och Jeff Suhs, männen bakom den otroligt välskrivna och detaljerade "KISS alive forever" kunde knåpa ihop en liknande bok om Van Halen. För några månader sedan dök det
HÄR lilla bidraget upp i samband med Van Halens återföreningsturné i USA.

Tyvärr blir det nog aldrig något av detta, men hoppas kan man ju alltid.

/Niclas Müller-Hansen

Inga kommentarer: