lördag 23 augusti 2008

MySpace-Tips: Galaxy Safari

Då var det dags för ytterligare ett tips på ett osignat band (tror inte dom har kontrakt i alla fall) som lirar schysst musik. Jag surfade in på svenska Galaxy Safaris MySpace-sida av i princip misstag men tyckte det verkade intressant, klickade igång "Save Me" och knockades totalt! Dessa grabbar ljuger definitivt inte när dom skiver att influenserna är Queens of the Stone Age och Foo Fighters för satan vad det svänger! Lyssnar man sen vidare på övriga spår så hittar man både lite Soundgarden, Kyuss och Turbonegro i musiken och det tillsammans med ett eget sound.
Musiken handlar om hård och riffig rock som ni förstår men dom har något som många nya band inte har - nämligen starka refränger! Mina tankar förs oavbrutet till Foo Fighters vilket är ett band jag smått avgudar så jag skall definitivt hålla koll på dessa grabbar!

Det verkar faktiskt som att bandet har en hel platta inspelad och klar men som inte är släppt så med lite tur är det någon som inom en snar framtid plockar upp bandet och ger ut skivan. Jag kommer i alla fall stå först i kön när skivan släpps.

För Galaxy Safari på MySpace klicka
HÄR!
Rekommenderad lyssning: Save Me, Away och Dazed

Nästa tips kommer om ungefär en vecka och kommer förmodligen musikaliskt tillhöra den hårdare skolan.

/Ulf Classon

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag var inne och kollade på www.galaxysafari.com och dom har tydligen release fest den 22 maj. Ska lätt köpa skivan när den kommer ut. GOOOOD shit

www.granatrecords.se sa...

Japp, plattan släpps på Granat Records den 25 maj. :-)
/Conny