lördag 23 mars 2013

Konsertrecension

Hardcore Superstar

Tyrol, Stockholm 130322
Först mingel på Östermalm med lite gratis alkohol och snack med andra skribenter och därefter skjuts med buss ut till Tyrol på Djurgården. Det finns helt klart sämre sätt att spendera en fredagskväll på.
Jag har aldrig varit något större fan av göteborgarna, men har självfallet uppskattat de hits man hört från och till och de har alltid bjudit på en energisk show.
Giget på Tyrol var inget undantag. Faktiskt är det något av de bättre uppträdanden jag sett på senare tid och publiken var med på noterna från första riffet i nya "C´mon take on me" till avslutande "My good reputation". Helt klart ett varmt välkomnande.
Jocke Berg har en fenomenal röst som höll hela framträdandet igenom. Mannen kan sjunga, growla, skrika - you name it! Han springer omkring som om han tryckt i sig ett kilo uppåttjack och ger inte minsta sken av att bli trött. Själv blir jag helt slut av att bara titta på spektaklet, slött hållandes en öl i ena näven.
Hardcore Superstar är väl det närmsta ett Mötley Crüe vi kan komma, men det blir aldrig patetiskt på något vis, så som det många gånger blir med andra svenska band som önskar att de växt upp i Hollywood och snortat kola från en ung groupies bakdel.
I Hardcore finns en charm och ett allvar som är svårt att värja sig mot. Jag kan bara konstatera att de är ett förbannat bra band och live förtjänar de en än större publik. Tyrol var knökfullt, men bandet är tydligt på väg upp i den övre divisionen och kan förhoppningsvis som något år sälja ut en större arena som exempelvis Hovet.
"Someone special", "We don´t celebrate Sundays" och "Last call for alcohol" sitter alla som en smäck och drar ned stort jubel från den kajalförseda publiken. Det bjuds även på en kortare "Barn av vår tid", som verkligen passar in bra i sammanhanget.
Summa sumarum, en mycket bra konsert från ett av Sveriges bästa liveband.

Betyg: 4/5

Setlist:
C'mon Take On Me
Guestlist
Because of You
Wild Boys
Dreamin' in a Casket
She's Offbeat
Sophisticated Ladies
Won't Take The Blame Pt.1
Won't Take The Blame Pt. 2 1
Barn av vår tid (Nationalteatern cover)
Someone Special
One More Minute
Last Call for Alcohol
We Don't Celebrate Sundays
Liberation Encore:
Above The Law
Run to Your Mama
Moonshine
My Good Reputation

/Niclas

Inga kommentarer: