måndag 11 mars 2013

Konsertrecension

Manowar

Münchenbryggeriet, Stockholm 130311En bild säger mer än 1000 ord, eller vad säger man? Jag har aldrig sett Manowar live tidigare. Den stora anledningen till det är att jag alltid funnit dem usla. Första gången jag hörde en låt med Manowar var troligtvis i mitten på 80-talet, men inte ens då, i deras prime, kunde jag ta till mig dessa muskulösa jänkare.
Genom åren har jag intervjuat Eric, Scott och Karl och de har alla varit urtrevliga, men se dem live har jag aldrig haft någon längtan till.
På söndagskvällen var det då dags. Min Manowaroskuld skulle tas och jag ställde mig längst bak i lokalen med ett öppet sinne. Jag skulle verkligen ge dem en chans. Scenen var liten och publiken hade slutit upp ganska bra när de strax efter klockan åtta intog Stockholm.
Ljudet var högt och den bullrande basen lyckades dränka gitarren fullständigt. Det gjorde dock ingen större skada då Logans "känsla" för sitt instrument måste vara noll. Sällan har jag lyssnat på ett så oinspirerat filande som det den mannen fick ur sig. DeMaios bas fullkomligen slaktade allt. Visserligen hade jag öronproppar, men det gjorde ingen större skillnad.
"El Gringo" inleddes två gånger innan man lyckades ro hem den på tredje försöket. Anledningen var att Demaio var orolig för fansen längst fram samt att hans bas vid andra försöket var ostämd. Amatörmässigt.
Nej, Manowar live är nog inget jag vill önska min värsta fiende. Ett mer meningslöst bröl får man leta efter. Länge. Jag har varit på 100-tals konserter och sett allt från fantastiska spelningar till riktigt usla. Ingen konsert kommer i närheten av den uselhet som jänkarna visade upp denna kväll. Det hela blev bara pinsamt. Ett Spinal Tap på riktigt, upphöjt till tio.

Betyg: 1/5

Setlist:

Manowar 
Call to Arms 
Sign of the Hammer 
The Power 
Hail, Kill and Die 
Gitarrolo 
Brothers of Metal Pt. 1 
Mountains 
Expendable 
El Gringo
Thunder in the Sky 
Bassolo 
The Sons of Odin 
Hand of Doom 
Trumsolo 
Kill With Power 
Kings of Metal 
Hail and Kill 
Manowarriors 
The Lord of Steel 
Warriors of the World United  
Black Wind, Fire and Steel

/Niclas


2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,

jag tänkte exakt detsamma!!!
Jag såg Manowar redan 4 gånger tidigare och alla konserter var mycket bättre. Jag vet att Manowar spelar ganska högt men konserten på bryggeriet var helt galen...det kunde vara jätte bra om man bara sänkande ljud med 20%. Också gitarrsolo var ett skämt...jag gick tidigare.....

Jan

Metal Shrine sa...

As did I. Gjorde intervju, där av besöket.