fredag 17 maj 2013

Boken om Hammerfall.Förlaget Kalla kulor skriver följande om den kommande boken, "Legenden om Hammerfall":

"Hammerfall grundades av gitarristen Oscar Dronjak i Göteborg 1993. Gruppsammansättningen har ändrats flera gånger sedan dess, men Oscar och sångaren Joakim Cans har alltid varit bestående. I Legenden om Hammerfall beskriver Oscar bandets resa, från deras amatörmässiga medverkan i Rockslaget i tidernas begynnelse, till genombrottet med Renegade och resan från Mölndal till världens största rockscener.
Oscar Dronjak låter oss ta del av fantastiska framgångar och katastrofala motgångar. Han berättar ärligt, ironiskt och utan omsvep om de turbulenta åren i början av 2000-talet, skivinspelningen på Teneriffa där deras monsterhit Hearts on fire kom till (albumet sålde mer än 300000 exemplar över hela världen!), liksom hur Joacim blev nedslagen och nästan förlorade synen en vecka innan en stor videoinspelning.
han avslöjar också hur deras turnémanager stack med pengarna efter en lång USA-turné och inte minst hur han själv råkade ut för en allvarlig motorcykelolycka dagen före hemkomstkonserten i Sverige.
I Legenden om Hammerfall får musiken och hårdrocken ta all den plats den förtjänar. Vi får läsa om samarbetena, albumens uppkomst och vi bjuds ständigt på intressanta, roliga och uppseendeväckande anekdoter ur bandets historia."

Utgivning är satt till den 24:e oktober 2013 och boken är på ca. 300 sidor.

/Niclas


1 kommentar:

Giovanni Carlo sa...


hammerfallThe Swedish saviors of Heavy Metal