fredag 22 maj 2009

Sweden Rock Festival slår publikrekord igen!

Följande i kursiv stil är saxat från Sweden Rocks egna hemsida:

"För nionde året i rad slår Sweden Rock Festival publikrekord! Förra årets upplaga av Sweden Rock Festival blev den största musikfestivalen i Sveriges historia med 33200 besökare.
Med två veckor kvar till 2009 års upplaga, som drar igång den 3 juni, står det nu klart att årets festival blir ännu större! Sweden Rock Festival startade under namnet Sommarfestivalen i Olofström redan 1992, flyttade till Karlshamn 1993 och antog då namnet Karlshamn Rock Festival. När festivalen hade växt ur kostymen i Folkets Park i Karlshamn tog vi steget till lilla byn Norje i Sölvesborgs kommun och döpte om festivalen till Sweden Rock Festival. Sedan 2001 har festivalen slagit nytt publikrekord varje år och vår fantastiska och trogna publik bevisar härmed återigen att hårdrocken i alla dess olika former är större än någonsin. Det finns fortfarande ett antal 3-dagarsbiljetter kvar och ett litet antal 1-dagsbiljetter till den 5 juni men sedan är det slut."


Jag tycker det verkligen är skitkul att festivalen ökar men det betyder bara mer trängsel när dom sista banden spelar, längre köer till öl, längre köer till mat, längre köer till ingångar, längre köer till toaletter och trångt på campingen. Det sistnämnda kan i och för sig ha förbättrats i och med att Sweden Rock låtit uppföra en egen camping iår som redan nu är fullbokad men man vet aldrig för det finns gott om nötter från Färöarna och fan vet var som skall tränga sig under ens partytält. Nåväl, det som stör mig mest är att festivalen år för år smyghöjer antalet besökare så det inte skall kännas som ett för stort hopp uppåt i antalet besökare och på så sätt slipper undan med att utöka festivalområdet. Det gjorde dom i och för sig för något år sedan men det räcker inte. Är alla och tittar på sista bandet (eller vilket annat band som helst för den delen så länge alla är där) så blir det så in i helvete trångt! För att inte tala om när alla skall ut! Korvstoppning i backen! Jaja, man får väl vara glad för det lilla och det är den otroligt sköna stämmningen, alla grymma band och så svidare som festivalen medför sig. Men mer om detta om någon vecka då jag kommer med min Sweden Rock Festival Pre-Report!

/Ulf Classon

Inga kommentarer: