lördag 12 november 2011

Dvdrecension

Rush

"Time machine 2011: Live in Cleveland" 2011Som titeln anger filmades hela klaset i Cleveland, vilket har sin förklaring i att staden anses vara den första utanför Kanada som tog bandet till sitt hjärta. Det mycket tack vare radiostationen WMMS och en viss Donna Halper, vilket det för övrigt berättas om en del i den eminenta "Beyond the lighted stage".
I denna DVD sparas det inte på kameravinklar eller krut. Det är överlag väldigt många klipp, men det funkar, även om det emellanåt kan bli något tröttsamt då kameran sällan vilar mer än några sekunder på varje vinkel.
Rush bjuder på en riktigt snygg show och ren och skär spelglädje. De ser verkligen ut att trivas live efter alla dessa år.
Första delen bjuder på en egen spelfilm i samma stil som bandets tidigare smått kufiska filmer och sedan brakar det loss med "The spirit of radio" som följs upp med en tight "Time stand still" och en för mig bortglömd "Presto".
Andra delen innefattar hela "Moving pictures" och det är otroligt bra, men det bjuds även på "Closer to the heart" och magnifika "Far cry" från "Snakes and arrows". En låt som kommit att bli en stor personlig favorit.
Rush leverear och jag förbannar mig själv ännu en gång över att jag inte såg denna turné. Dock såg jag bandet de två föregående gångerna och får leva på det ett tag till.
"Live in Cleveland" visar ett band i högform och bjuder även på en stor visuell upplevelse. De har helt enkelt en jäkligt snygg show numera! En liten kul notis är de många svepningarna över den milt sagt upphetsade publiken. Det liras luftgitarr och lufttrummor som om det gällde livet och framförallt är det väldigt många kvinnor som ger sig hän och på sina ställen även headbangar.
Är du ett Rush-fan är det ett givet köp!

Betyg 4/5

/Niclas 

Inga kommentarer: