onsdag 9 november 2011

Håll utkik!



















Kee Marcellos bok är rykande färsk och den 27/11 landar Mattias Klings bok om Europe i en bokhandel nära dig.


Från förlaget Kalla kulor:


"Få svenska rockband kan mäta sig med Europes framgångar. Mattias Kling skildrar resan från den stökiga starten (under namnet Force) i stockholmsförorten Upplands Väsby i slutet av 70-talet, via succén med The Final Countdown 1986 och vidare in i rockhistorien.
Bandet sålde över 10 miljoner exemplar av sin största hit som klättrade upp som listetta i inte mindre än 25 länder och slog igenom stort.
Totalt har Europe sålt över 20 miljoner album över hela världen. I slutet av 80-talet turnerade de med Def Leppard, spelade med Bon Jovi och Skid Row och sålde miljontals skivor även i USA.
Sedan började svårigheterna. Grungen trängde undan bandet från de stora scenerna, dålig rådgivning fick medlemmarnas ekonomi att gå i botten och många trodde nog att Europe var uträknade. Men så blev det inte alls. 2004 inleddes en lång comeback och idag står liveturnéerna åter som spön i scengolven runt om i världen.
Mattias Kling är hårdrockskribent på Aftonbladet och har följt Europe under flera decennier. Med boken följer även ett unikt bildmaterial signerat Michael Johansson som följt bandet ur kameravinkeln ända sedan de vilda väsbydagarna."

/Niclas

2 kommentarer:

Johnny/ hårdrock.info sa...

Missat att denna bok kommer, tack för tipset!

Metal Shrine sa...

You´re welcome! Hoppas få mitt recex nu i veckan.