onsdag 23 maj 2012

Bok om Kreator kommer på engelska!Den officiella boken om tyska Kreator kom ursprungligen bara ut på tyska. Nu har dock ett gäng tjejer med Emma Östmann i spetsen tagit saken i egna händer och översätter nu hela kalaset till engelska.
Det finns en Facebookgrupp bara öppen för tjejer, Mille Militia, som skriver om allt som rör Mille Petrozza och hans band.
Jag kände mig helt klart tvungen att dra iväg några frågor till Emma om detta och här har ni hennes sammanfattning av projektet.
 
Hej!
 
Det var jag och en kompis i Australien, Cindy Karastanovic, som startade Facebookgruppen Mille Militia i december förra året. Vi lärde känna varandra genom det gemensamma intresset för Kreator och Mille Petrozza. Vi tyckte det var en rolig ide' att skapa en fan club för tjejer över hela världen "for the love of God of Riffs." Nu är vi 35 medlemmar från bland annat Chile, Australien, Brasilien, Tyskland, USA, Spanien, Ryssland... från hela världen!
Förra året kom den officiella Kreatorbiografin Violent Evolution ut på tyska. Många Kreatorfans har efterfrågat en engelsk version av boken, bland annat på Facebook, så vi tyckte det var på tiden att någon tog tag i detta. Översättningsprojektet är ett samarbete med författaren Hilmar Bender och det tyska bokförlaget U-books. Det är vi fans som översätter och vi hoppas att boken ska vara klar till nästa år.
På vår Mille Militia-sida har vi samlat massor av gamla och nya foton på Kreator, så vi hoppas kunna förse boken med nytt material till denna andra upplaga. En av medlemmarna, Natalia Stupnikova, är fotograf och har bland annat tagit den fantastiskt vackra bilden som Fender/Jackson Guitars använder i sin reklam för Milles nya signaturmodell "Phobia."
Vi har även en konstnär i gruppen, Kat Fetteroll, som målar "fan art" - bilder i seriestil av Mille och Kreator. Vi hoppas få inkludera en del av dessa bilder som illustrationer i boken också.
I nästa nummer av Sweden Rock Magazine (ute 12:e juni) kommenterar Mille själv både Facebookgruppen och översättningsprojektet.
-Varför Mille Militia bara är öppen för tjejer? För att Mille är man! Haha! Men det är faktiskt inte helt sant att det bara är tjejer. En man får lov att vara med, och det är Hilmar Bender som har skrivit boken!

Mille Militia HÄR

/Niclas

Inga kommentarer: