torsdag 24 oktober 2013

Konsertrecension

Y&T

Debaser Medis, Stockholm 131024

Visserligen missade jag en del av konserten i början pga jobbåtaganden, men det råder ingen tvekan om att Y&T visade var skåpet ska stå denna sena kväll  i huvudstaden.
Menikettis röst är och förblir en av de där få rösterna som fortfarande håller. Att jämföra med exempelvis Vince Neil eller Paul Stanley. Han sätter de flesta tonerna utan större problem och lägg därtill att han spelar gura som en sann rockgud. 
Med Nymann, Vanderhule och Lang vid sin sida låter bandet otroligt tight. Egentligen är det nog frågan om de varit så här bra sedan 80-talet? 
Publiken strömmade till och fyllde upp Debaser väldigt bra, vilket givetvis också påverkade bandet. De har ju återkommit till våra breddgrader hela tiden sedan deras första gig på SRF för många år sedan. Meniketti avslöjade dessutom ikväll att bandet åter står på scen i Norje nästa år. 
Avslutningen med "Open fire" och "Forever" visade för tusende gången hur superba Y&T är och att de förtjänar att spela för fler människor. Det är en gåta hur det kom sig att de aldrig blev större på det ljuva 80-talet. De har charmen och en sjuhelsikes låtkatalog. Att kunna spela ut så höga kort konstant under en kväll, är det få band som kan. Och när man ser Opeth-Fredrik höja glaset i Menikettis ära och digga med i just "Open fire", jå då jäklar är det ett bevis på bandets ostridbara storhet, trots den lilla scenen. 

Betyg: 4/5

/Niclas

Inga kommentarer: