onsdag 30 oktober 2013

Konsertrecension

Alter Bridge
Halestorm

Arenan, Stockholm 131029


Uppenbarligen är det här musik som går hem i de svenska stugorna. Arenan är nästintill slutsåld och tjejer i höga klackar och urringning trängs med killar i linne och svällande muskler täckta i tribaltatueringar. En journalistvän kallade huvudbandet för ett "amerikanskt Takida" och det är förvisso till att ta i, men jag förstår vad han menar.
Halestorm agerade förband och även om musiken i sig, är föga upphetsande, går det inte att komma ifrån att Lzzy Hale har en sjuheslikes pipa och rockar hårdare än många andra. Hon är en väldigt charmant tjej med fötterna på jorden som hade passat perfekt i gamla The Runaways. 
Alter Bridge är precis som nyss nämnda band, ett gäng jag de senaste två åren intervjuat flertalet gånger. Synonymt för båda banden är att de är ytterst trevliga och lätta att ha att göra med. 
Innan giget på Arenan satt jag ned med basisten Brian som, halvt på skämt halvt på allvar, visade lite missnöje med herrarna Tremonti och Kennedys sidoaktiviteter. Intervjun kommer snart upp här.
Precis som med Halestorm, är Alter Bridge inte heller ett av undertecknads favoritband, även om senaste "Fortress" bjuder på en del trevligheter. En annan gemensam nämnare, dock mer positiv, är sången. Kennedy har även han en röst av sällan skådad kraft och verkar fullkomligt oberörd av de höga toner han pressar fram. Imponerande.
Bäst under kvällen är akustiska "Watching over you" där Lzzy Hale bjuds in som sångpartner. Jag får nog erkänna att jag rös lite under sångens gång.
Sammantaget bjöds det på habil underhållning, även om det kanske saknades en del nerv och skitighet. Det är helt enkelt lite för "clean cut", som man uttrycker sig på engelska. 

Betyg: 3/5

/Niclas

Inga kommentarer: