måndag 31 oktober 2011

Nu jävlar ska det spelas!
Kan det här bli årets julklapp?


"Rock Sci­ence är ett nytt, svenskt brädspel som släpps 9 december 2011. En grupp svenska rockare, däribland legenden Nicke Andersson (känd från bl.a. Imperial State Electric och The Hellacopters) har skapat ett frågespel om hårdrock. Målet har varit att skapa unik underhållning ur det alla rockers snackar om över en bärs på förfesten. Med 2 500 frågor om hundratals tongivande rockband från 60-talet fram till idag har man lyckats med precis det. Spelet täcker klassisk hårdrock, heavy metal, NWOBHM, thrash metal, glam, grunge och extrem metal med frågor om band som Kiss, Black Sabbath, Deep Purple, AC/DC, Iron Maiden, Motörhead, Guns N’ Roses, Venom, Pearl Jam, Sex Pistols och Rolling Stones för att nämna några.
Hur många gånger har inte rockers världen över suttit och käftat om vem som gjorde vad på vilken platta, hur en viss låt kom till, vilken stjärna som dog på det mest spektakulära viset – ja allt det där som gör hårdrock till något mer än bara musik? Svaret är: väldigt ofta. Få älskar sin musik lika mycket som hårdrockare och nu får de chansen att omsätta sin kärlek och kunskap på spelplanen. För alla äkta rockers lär Rock Science bli lika oumbärligt som skivsamlingen, elgitarren, skinnpajen och basguran.


THE ROCK SCIENCE ANTHEM
Inte särskilt många av världens brädspel har en egen signaturmelodi. Det kan till och med vara så att Rock Science är det enda brädspelet i världen som har fått ett alldeles eget, specialskriven anthem. Helt klart är att Nicke Andersson (även känd som Nick Royale) i alla fall aldrig specialkomponerat en låt till ett spel förr. Nick Royale har dessutom rollen som Art Director i det sex man starka teamet i Rock Science-labbet. Ett team där Jorge Bravo, mannen bakom banden Skintrade och Roachpowder, håller i taktpinnen som Creative Director.
Nick Royale har bland annat spelat i Nihilist, Entombed, The Hellacopters och The Solution. Nu är det Imperial State Electric som i huvudsak är Nickes hem. Där ingår även bl.a. basisten Dolf de Borst från New Zeelands fränaste rockband, The Datsuns.


SÅ FUNGERAR SPELET
Rock Science är ett brädspel för 2-6 spelare. Målet är att genom rockkunskap, smart vadslagning och lite tur vara den som först går ett varv runt spelplanen. Man besvarar frågor om anekdoter, myter, rockers, album, låtar och Sex, Drugs & Rock ‘n’ Roll. Spelarna kan också få nynna riff från kända rocklåtar.
• Alla frågor har tre svårighetsnivåer – Poser, Fan och Scientist. Poser-frågorna är lättare så att vem som helst kan vara med och spela.
• Alla spelare är hela tiden involverade eftersom man dessutom “bettar” på varandras kunskap.
• Spelet innehåller regler på svenska, engelska, spanska och tyska.
• Spelet kan lätt omvandlas till ett smidigt road trip-spel eller ett vansinnigt dryckesspel med hjälp av instruktionerna i boxen. Kom ihåg, rockare smuttar inte!
Rock Science är den mycket förlåtande familj varje sann rockälskare alltid önskat sig. I den här familjen får man bara bannor om man inte drar volymknappen i botten.
Nuff said…"

Spelets hemsida här

/Niclas

Inga kommentarer: