söndag 7 september 2008

Magnetism!

Följetongen Metallica fortsätter och nu börjar de första recensionerna från den tyngre median dyka upp. Rolling Stone publicerade sin recension tidigare i veckan och Brian Hiatt var så förtjust att skivan belönades med näst högsta betyg och liknade den bl a med Rysslands invasion av Georgien.
Brians recensionen hittar ni
HÄR:

I dagens (söndag 7/9) nätupplaga av brittiska The Guardian tar sig Kitty Empire an "dödsmagneten" och hittar kanske lite mer smolk i bägaren än sin recensionskollega på Rolling Stone, även om hon också kommer fram till ett positivt resultat.
Kittys recension hittar ni
HÄR:

Även Simon Price, som tidigare skrev så kul om nya Slipknot, tar sig an "Death magnetic" i The Independent. Han kallar den bitvis uppfriskande och liknar den vid en dålig skräckfilm som fortfarande kan tilltala den där inre 14-åringen i dig.
Simons recension hittar ni
HÄR:

Jordan Richardson på Blogcritics magazine är dock mest överväldigad och hyllar nya albumet rakt igenom med orden "Oh my fucking God!".
Jordans recension hittar ni
HÄR:

Slutligen tycker Andrew Perry på The Telegraph till och påstår helt kort att det är detta årtiondes bästa album. Stora ord med andra ord.
Andrews recension hittar ni
HÄR:

Frågan är om det kommer att bli en enstämmig hyllningskör, vilket det redan nu lutar åt, när alla recensenter och fans fått säga sitt? Och hur mycket påverkar den misslyckade "St Anger" betygssättningen? Blir det så att "Death magnetic" hyllas bara för att den är i så stark kontrast till sin föregångare eller är Metallica verkligen på gång med något riktigt bra? Många frågor som söker svar och vi får väl se vad det blir om någon vecka eller så. Jag har själv hört alla spår på YouTube nu och mycket låter fantastiskt bra, men visst finns det saker som inte övertygar fullt ut. Min riktiga bedömning får dock vänta tills jag har skivan i handen, gammelmodig som jag är.
Läs även en lång artikel i The Guardian, om varför ingen övertagit tronen, hur Hetfield ser på "St Anger" idag och om de kommer att fortsätta spela när de är 65.
Artikeln hittar ni
HÄR:

/Niclas Müller-Hansen

Inga kommentarer: