lördag 11 december 2010

Dansk hårdrock i bokform!Jens "Jam" Rasmussen har skrivit en ny bok om hårdrockens historia med dansk hårdrock delvis i fokus. Verkar helt klart vara en intressant läsning. Tror nog att jag får maila och be om ett recex omgående.

Info om boken och författaren nedan från Informations Forlag:

Heavy Metal – 40 år med hård rock er det første danske værk om heavy metals musik- og kulturhistorie. Bogen binder dansk og international metalhistorie sammen og skildrer heavy metals udvikling fra udskældt fænomen i sen-60'erne og start-70'erne frem til i dag, hvor heavy metal er en populær, omfangsrig og global størrelse, der forener generationer, nationer og folkeslag.

Heavy Metal – 40 år med hård rock fortæller historien om genre-grundlæggerne Black Sabbath og Led Zeppelin, 70'er pionerer som Judas Priest, AC/DC og Motörhead og definerende 80'er bands som Iron Maiden, Metallica og Guns N' Roses og videre til de mange metalliske subgenrer som thrash, death- og black metal, rap- og nu metal, glam og grunge.

Bogen fortæller også historien om den danske metalscenes udøvere og ildsjæle som blandt andre Lars Ulrich, Brats/Mercyful Fate, King Diamond, Mike Tramp, Pretty Maids, D-A-D, Artillery, Invocator/Jacob Hansen og Michael Poulsen i Danmarks aktuelt største rocknavn, Volbeat.

Heavy Metal – 40 år med hård rock tager os tilbage til de første "øvere" med Black Sabbath i Birmingham, Led Zeppelins debutshows i Danmark, de første koncerter med Mercyful Fate og Artillery i Taastrup, Metallicas premierebesøg i København, på Japanturné med Pretty Maids og til Michael Poulsens tidligste dage som metalfan og -musiker i Ringsted og København.

Bogen er baseret på en lang række specifikke interviews og forfatterens fyldige interviewarkiv med kunstnere som AC/DC, Ozzy og Metallica og mange, mange flere. Desuden er den rigt illustreret med ca. 300 fotos (inkl. 16 siders farveindlæg) fra fortrinsvis to af landets bedste metalfotografer, John Mortensson og Jacob Dinesen.

ANMELDERCITATER
"Ambitiøst værk om heavy metallens historie." ****
Keld Rud, Gaffa

"Til tider står man med et produkt i hænderne og undrer sig over, hvorfor dette ikke er udviklet tidligere. Sådan har man sikkert haft det med ilden, titalssystemet og internetporno, og sådan har man det med 'Heavy Metal – 40 år med hård rock'" *****
Anders Molin, Devilution

"En tour de force gennem fire årtiers headbanging ... gennemgedigen og tiltrængt bog om metallens historie" ****
Simon Staffeldt Schou, Jyllands-Posten

"Han kender sit stof" ****

"Heavy Metal – 40 år med hård rock er en glimrende og dybdegående bog, der for første gang cementerer og beskriver genren set fra en dansk synsvinkel. Et spændende og underholdende stykke rock-læsning, som favner alle facetter af den tunge rock."
Jakob Schultz, Metalized

OM FORFATTEREN
Jens "Jam" Rasmussen: Født på Frederiksberg den 6. i 6. på ugens 6. dag,1964 og opvokset i Brøndbyøster. Er cand. mag., forfatter og journalist. Mødte den hårde rockmusik med Deep Purple, Black Sabbath og Led Zeppelin i start-70'erne og har skrevet om heavy metal siden 1986 for bl.a. Gaffa, Mix, Metalized, Wild, Zoo, Heavyjam.dk, Musik.bt.dk, engelske Classic Rock og japanske Burrn! Har desuden medvirket i flere radio- og TV-udsendelser om hård rock og som tidligere studievært på Z-TV. Er samboende og far til to små døtre. Forfatter til bøgerne: Lars Ulrich - Forkælet med Frihed (2004), Slaget om København (med Michael Rachlin, 2005) og Formanden - Historien om Per Bjerregaard og Brøndby IF: To bind (2009)

/Niclas