lördag 10 september 2011

Skivrecension

Sebastian Bach

"Kicking and screaming" 2011Bachs första soloplatta, "Angel down", var väl egentligen inte så lyckad. Största bedriften på den var nog att han lyckades få sin polare Axl Rose att sjunga på en låt eller två. Med detta i relativt färskt minne, var mina förväntningar på "Kicking and screaming" förhållandevis låga.
Men lo and behold, den gamle kanadicken har lyckats koka ihop en förbannat trevlig låtmiddag bestående av flertalet höjdarkompositioner, som överraskar positivt. Det verkar inte bättre än att han hittat hem och helt rätt till slut. Kanske har skilsmässan öppnat upp nya möjligheter?
Titellåten är öppningsspåret och ett bra sådant. Cool melodi och kraftfull refräng. Sedan radas det faktiskt upp flera låtar som det svänger rejält om. Det är svårt att stå emot skapleser som "Caught in a dream" och "As long as I got the music" och till och med den givna balladen "I´m alive" lyser starkt.
Plattan innehåller ett stort knippe väldigt bra låtar med oerhört starka melodier och Bachs röst har nog aldrig låtit så bra som den gör här. Helt klart en överraskning och riktigt kul med tanke på att Bach de senaste åren framstått som lite fjantig och desperat.

Betyg: 4/5

/Niclas

Inga kommentarer: