söndag 12 februari 2012

Skivrecension

Cheerleader

"Vegas or bust" 2011När bröderna Joel och Niklas Ek först strålade samman med Joan Vieru och Andreas Westerlund kallade de sig The Sh!t, men snart märkte man att deras musik kanske verkligen kunde komma nånstans så man valde ett mer seriöst bandnamn och Cheerleader var fött.
Musikaliskt sett befinner de sig någonstans i gränslandet mellan 90-talets amerikanska glam-scen och den mer renodlade hårdrocken och det fungerar väl ganska så bra måste sägas.
De tillför väl inte direkt någon ny energi, men samtidigt skadar det inte med ytterligare en partyvänlig platta att slänga i stereon.
Allsångslåten "The Pirate Song" tåls att spelas flera gånger, en skön pubdänga som det säkerligen kommer skålas till mer än en gång. Utöver den sticker inget spår ut speciellt, utan lägg i den i spelaren, sätt volymen på samtalsnivå och ladda för en behaglig kväll med polarna.


Betyg: 3/5

/Martin

1 kommentar:

Anonym sa...

Håller med, men tycker att spår 2 "What´s so hard" och spår 6 "Generation shit" verkligen tillför något nytt i genren hårdrock. Bra melodi med ett jävla klös //Challe