söndag 12 februari 2012

Skivrecension

Coexcistence

"Flow" 2011

Youtube används som bekant inte bara till att spela upp musikvideor för lyssnarens skull, det har också blivit ett mycket framgångsrikt verktyg för att vaska fram talanger som publicerat hemmavideos i hopp om just upptäckt. Journey hittade ju till exempel underbarnet Arnel Pineda via Youtube och inte minst så har ju den fantastiska Justin Bieber upptäckts via detta medium! Hrrm....
Nåja, så är läget även i den fransk-svenska konstellationen Coexistence, där gitarristen Grégory Giraudo fann svenske Carl Lindquist's videor där han sjunger mer eller mindre kända låtar.
Det ena ledde till det andra och Coexistence släppte in juni 2009 en 4-låtars demo som fick ta emot fin kritik i diverse hårdrocks-medier världen över. 2010 gick man så in i en studio i södra Frankrike och påbörjade inspelningen av sin första fullängdare "Flow" och med den hoppas man slå på riktigt och bli signade av ett bolag.
Som deras influenser nämns bland andra Symphony X, Dream Theater och Evergrey och då har det väl kopplat för de flesta av det är progressivt och åter progressivt.
Mig faller det inte alls i smaken, men det kan bero på att jag hyser mer eller mindre allergi mot musik ju mer invecklat och progressivt det blir, vilket kanske kan bero på att jag inte ens kan ta en korrekt ton på en lerduva.
Däremot tror jag att det faller fans av tidigare nämnda influenser i smaken, så jag tror absolut att Coexistence har en framtid på den progressiva metal-scenen, för de är både kunniga musiker och duktiga låtskrivare och Carl Lindquist är utan tvekan en mycket talangfull sångare.


Betyg: 2/5

Martin

Inga kommentarer: