lördag 26 december 2009

Skivrecension

Marionette

"Enemies" 2009Marionette består av sex stycken unga killar som dyrkar In Flames och Deathstars mest av allt, åtminstone är det bilden jag får utav deras musik. Kanske har de lyssnat på Children Of Bodom också. Japp, ”Enemies” är lättlyssnad kommersiell metal blandat med lite electro-inslag och med lite – jag betonar lite – aggressiva element.
Bandet har funnits sedan 2005 då dessa pojkar bara var runt 16 år och detta är alltså deras andra fullängdare. Redan tidigt var Fredrik Nordström inblandad, mannen som producerat In Flames och andra välkända melodiösa konstellationer, och självklart är han även involverad i den nya skivan. Personligen har jag inte applåderat och jublat åt riktningen som t ex In Flames har valt att gå, eftersom jag tycker det blir alldeles för lättsmält och muntert. Deathstars var inte helt fel ute med ”Terminal Bliss” men efter det albumet har även de tappat mycket av sin charm. Så när Marionette här kommer och försöker gå i dessa bands nya fotspår tycker jag det är lite sorgligt.
”Enemies” har blivit hyllad runt om i världen för att vara ett nyskapande verk, tyvärr håller jag inte med alls. Jag hör många saker som jag hört förut.
Men albumet är ju lättlyssnat och kommer säkert att sälja riktigt bra i många länder, inklusive Japan.
Detta är musik jag kan rekommendera till mina yngre vänner, troligen kan de uppskatta det fullt ut. ”Enemies” är främst funktionell på det sätt att den kan vara en inkörsport till de tyngre banden som finns därute. Det faktumet tillsammans med att medlemmarna i Marionette är unga men samtidigt faktiskt musikaliskt duktiga, gör att de inte kammar hem bottenbetyget.

Betyg: 2/5

/Sara Andersson

1 kommentar:

tevuh i mud sa...

Hur fan kan du jämföra Enemies med nya In flames?? Försök hitta låtar som "the swine", "Silver spoon", "unman", "Hatelust" på nått av deras senare alster... Det är inte ens lite likt