onsdag 30 december 2009

Skivrecension

Bleed from Within

"Humanity" 2009
För att vara från Glasgow så låter Bleed From Within oerhört mycket som ett amerikanskt metalcore band som lyssnat för mycket på den svenska, melodiösa, dödsmetallscenen. Musiken är tung, aggressiv, melodiös, har tvära taktbyten och till detta finns en sångare som både metalcore-skriker och death metal-growlar. Allt är förpackat i en hypermodern, nästan klinisk, ljudbild. Det är tekniskt och meckigt som bara den och mitt i alltihopa så sväller en frustration över samhället idag fram och visar på en medvetenhet och vilja att revoltera.
Tyvärr låter det inget bra om bandets debut ”Humanity”. Produktionen är för maskinell, musiken är för statisk och låtarna är för tråkiga även om en del catchy refränger tränger sig fram emellanåt. Musiken berör inte för fem öre och sällan, eller aldrig, finns det tillräckligt med variation för att man skall uppfatta när skivan byter spår.
Intentionerna är goda men Bleed From Within har en lång väg att vandra om dom skall slå sig fram i denna övergödda genre.

Betyg: 2/5

/Ulf Classon

Inga kommentarer: